maandag 28 juli 2008Op de tweede foto is de eerste van de vier lagen isolatie te zien en de uitsparing voor het dakraam. Kan iemand mij uitleggen waarom een dakraam van een bekend merk, met hetzelfde type-nummer, in Frankrijk €255,- kost en in Nederland €395,- ?
Op de eerste foto is de bovenkant van een dragende tussenmuur te zien. Wie het dak aan de buitenkant isoleert en persé geen overstek wil omdat dat in deze regio niet gebruikelijk is, dient dus de langsliggers (de horizontale balken in het dak) iets te laten zakken. Daar waar de pannen aansluiten op de goot moet dat in mijn geval 25 cm lager zijn. (de dikte van de isolatie+de gipsplaat). Is er maar één balk dan moet deze 12 cm lager in de muur worden verankerd. De nokbalk gewoon laten zitten. De dakhelling wordt iets steiler maar dat mag geen probleem zijn.
Omdat de dakpannen bij de nok nu 25 cm meer naar buiten (boven) liggen moet daar de muur 25 cm worden opgemetseld. Halverwege het dak 12 cm. enz. Natuurlijk blijven we in stijl en gebruiken we de plaatselijke natuurstenen. Dit is weer een ongemakkelijk puzzelwerkje op hoog niveau.

Geen opmerkingen: